ROBIMY WOSKOWIJKI. ZERO WASTE W KUCHNI.

**WARSZTATY DLA DOROSŁYCH**

W Polsce rocznie marnuje się rocznie aż 9 mln ton żywności. Statystycznie więc każdy z nas wyrzuca do kosza 235 kg jedzenia każdego roku. Część winy ponoszą wielkopowierzchniowe sklepy, część my – konsumenci.  

Podczas spotkania dowiemy się co to jest freeganizm oraz czym są jadłodzielnie.  Poruszone zostaną także zagadnienia związane z wpływem produkcji żywności na środowisko i klimat. Dowiemy się dlaczego hodowla bydła przyczynia się do globalnego ocieplenia, produkcja oleju palmowego do wycinki lasów tropikalnych oraz jakie skutki ma wzrost popularności awokado.

CZĘŚĆ PRAKTYCZNA:

W tej części spotkania każdy z uczestników będzie mógł samodzielnie wykonać woskowijkę. Do wyboru będzie kilka wzorów tkanin, dla Pań i dla Panów. Uczestnikom zapewniony zostanie wosk, olejki naturalne, i inne materiały niezbędne do przeprowadzenia zajęć.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.