ROBIMY WOSKOWIJKI. ZERO WASTE W KUCHNI.

**WARSZTATY DLA DOROSŁYCH**
W Polsce rocznie marnuje się rocznie aż 9 mln ton żywności. Statystycznie więc każdy z nas wyrzuca do kosza 235 kg jedzenia każdego roku. Część winy ponoszą wielkopowierzchniowe sklepy, część my – konsumenci.
Podczas spotkania dowiemy się co to jest freeganizm oraz czym są jadłodzielnie. Poruszone zostaną także zagadnienia związane z wpływem produkcji żywności na środowisko i klimat. Dowiemy się dlaczego hodowla bydła przyczynia się do globalnego ocieplenia, produkcja oleju palmowego do wycinki lasów tropikalnych oraz jakie skutki ma wzrost popularności awokado.
CZĘŚĆ PRAKTYCZNA:
W tej części spotkania każdy z uczestników będzie mógł samodzielnie wykonać woskowijkę. Do wyboru będzie kilka wzorów tkanin, dla Pań i dla Panów. Uczestnikom zapewniony zostanie wosk, olejki naturalne, i inne materiały niezbędne do przeprowadzenia zajęć.




