JAK NIE MARNOWAĆ JEDZENIA?

JAK NIE MARNOWAĆ JEDZENIA to warsztaty dla dorosłych, podczas których dowiesz się czym jest freeganizm, jak działają jadłodzielnie oraz poznasz przydatne aplikacje ułatwiające ratowanie żywności.  W części praktycznej zrobisz własną wosk owijkę. Zajęcia stworzone są głównie z myślą o dorosłych lub dorosłych z dziećmi. Mogą być realizowana stacjonarnie lub hybrydowo.

W Polsce rocznie marnuje się rocznie aż 9 mln ton żywności. Statystycznie więc każdy z nas wyrzuca do kosza 235 kg jedzenia każdego roku. Część winy ponoszą wielkopowierzchniowe sklepy, część my – konsumenci.  

Podczas spotkania Dowiemy się dlaczego hodowla bydła przyczynia się do globalnego ocieplenia, produkcja oleju palmowego do wycinki lasów tropikalnych oraz jakie skutki ma wzrost popularności awokado.

CZĘŚĆ PRAKTYCZNA:

W tej części spotkania każdy z uczestników będzie mógł samodzielnie wykonać woskowijkę. Do wyboru będzie kilka wzorów tkanin, dla Pań i dla Panów. Uczestnikom zapewniony zostanie wosk, olejki naturalne, i inne materiały niezbędne do przeprowadzenia zajęć.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.